SP za rukometaše: Hrvatska i Srbija idu dalje, Makedonci eliminirani

Po dva najbolja tima iz četiri novoformirane grupe idu u eliminatornu fazu.

Makedonci su večeras upisali treći poraz na SP-u u Švedskoj i Poljskoj (Reuters)

Večerašnjim utakmicama trećeg kola kompletirana je prva grupna faza Svjetskog prvenstva za rukometaše kojem su domaćini Poljska i Švedska.

Turnir se nastavlja drugom grupnom fazom u koju su plasman izborila po tri najboljeplasirana tima iz svake od osam grupa.

Po dva najbolja tima iz četiri novoformirane grupe idu u eliminatornu fazu, odnosno borbu za titulu najboljeg na planeti

Učešće u nastavku su večeras, kada je o regiji Zapadnog Balkana riječ, potvrdile reprezentacije Hrvatske i Srbije, dok te sreće nije bila Sjeverna Makedonija koja je večeras upisala i treći poraz.

Nove grupe

U grupi I su Slovenija i Crna Gora sa po jednim trijumfom i porazom, a bolje od njih su Španija i Francuska sa dvije pobjede. Još su tu Poljska i Iran sa dva poraza iz prethodne grupne faze.

Grupu II čine Švedska sa dvije pobjede, te reprezentacije Portugala, Islanda, Mađarske i Brazila koje su jednom slavile i jednom izgubile. Posljednja selekcija ove grupe je reprezentacija Zelenortskih otoka.

Srbija je u grupi III sa polovičnim učinkom. Po dvije pobjede imaju Norveška i Njemačka, pobjedu i poraz upisala je Nizozemska, dok su sa dva poraza u ovu etapu takmičenja stigli Katar i Argentina.

I Hrvatska je u novu grupnu fazu stigla sa pobjedom i porazom. Ispred nje su u grupi IV Danska i Egipat (po dvije pobjede), a slijede je Bahrein (jedna pobjeda, jedan poraz), Belgija i SAD (po dva poraza).

Izvor: Al Jazeera i agencije