Williams i Hamilton među investitorima koji žele kupiti Chelsea

Lewis Hamilton i Serena Williams su se pridružili ulagačima, na čelu sa Martinom Broughtonom, bivšim predsjednikom Liverpoola i British Airwaysa, koji spremaju ponudu za preuzimanje londonskog kluba.

Nedugo nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, bogataš Roman Abramovič odlučio je prodati aktualnog evropskog nogometnog prvaka (EPA)

Tenisačica Serena Williams i sedmerostruki prvak Formule 1 Lewis Hamilton pridružili su se investitorima velikog konzorcija koji želi postati novi vlasnik nogometnog kluba Chelsea, prenosi Hina otkriće CNN-a.

Američka TV postaja otkriva da se Hamilton i bivša prva tenisačica svijeta pridružili skupini ulagača, na čelu sa Martinom Broughtonom, bivšim predsjednikom Liverpoola i British Airwaysa, koji spremaju ponudu za preuzimanje slavnog londonskog kluba.

Izvori bliski konzorciju investitora rekli su da su Hamilton i Williams obećali individualnu potporu Broughtonovom konzorciju od po 10 milijuna funti.

Oboje su postali veliki investitori

I Hamilton i Williams posljednjih su godina postali etablirani investitori. Fond rizičnog kapitala Serena Ventures objavio je ovih dana ulaganje u Opensponsorship, britansko tehnološko društvo, dok je Hamilton investirao u Zapp, londonsku aplikaciju za brzu dostavu hrane.

Njihovo sudjelovanje u ponudi za Chelsea neočekivano je, navodi britanska TV postaja Sky, napominjući u tom kontekstu da je Hamilton veliki navijač gradskog suparnika Arsenala.

U konzorciju koje vodi Broughton nalaze se i predsjednik Svjetske atletske federacije Sebastian Coe, te Josh Harris i David Blitzer, vlasnici NBA ekipe Philadelphia 76ers, dodaje CNN.

Nedugo nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, bogataš Roman Abramovič odlučio je prodati aktualnog europskog nogometnog prvaka, te obećao sav novac od prodaje donirati žrtvama rata u Ukrajini. Potom se, zajedno s drugim oligarsima, našao pod zapadnim sankcijama.

Izvor: Agencije