Engleska policija istražuje incident koji je izazvao Ronaldo

Prema riječima svjedoka, portugalski nogometaš je izbio telefon iz ruke navijaču i razbio ga na tlu, a Ronaldo se kasnije na Instagramu izvinio za incident.

Policija je bila u vezi s oba kluba nakon izvještaja o navodnom napadu (AP)

Engleska policija saopćila je da pregledava snimke CCTV-a kako bi utvrdila je li nogometaš Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo napravio prekršaj tako što je navijaču izbio mobitel iz ruke nakon poraza njegove momčadi od Evertona 0:1, javlja Reuters.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se čini kako Ronaldo maše rukom prema tlu kada je izašao s terena i krenuo prema tunelu u Goodison Parku nakon subotnjeg meča, prenosi Hina.

Prema riječima svjedoka, 37-godišnji portugalski nogometaš je izbio telefon iz ruke navijaču i razbio ga na tlu, a Ronaldo se kasnije na Instagramu izvinio za incident.

“Nikada nije lako kontrolisati emocije u teškim situacijama, kao što je ova sad. Ipak, uvijek moramo prikazivati poštovanje, strpljenje i postavljati primjer mladima koji vole ovu prelijepu igru. Želio bih se izviniti za ovaj ispad i, ako je moguće, ugostiti navijača da gleda utakmicu na Old Traffordu kao znak fair-playa”, napisao je Ronaldo.

Istrage u toku

Glasnogovornik policije Merseysidea rekao je da je policija bila u vezi s oba kluba nakon izvještaja o navodnom napadu.

“Dok su igrači napuštali igralište u 14:30 sati, prijavljeno je da je dječaka napao jedan od igrača gostujuće momčadi dok su napuštali teren”, rekao je glasnogovornik policije.

“Istrage su u toku i policajci trenutno rade s nogometnim klubom Everton kako bi pregledali snimke CCTV-a i provode opsežne istrage svjedoka kako bi ustanovili je li se prekršaj dogodio”.

Nakon ovog poraza Manchester United je na sedmom mjestu na ljestvici Premier lige i suočen je s izgledima da će propustiti kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone jer zaostaje šest bodova za četvrtoplasiranim Tottenhamom.

Oglasila se majka dječaka kojeg je Ronaldo udario

U međuvremenu se oglasila i Sarah Kelly, majka dječaka s poremećajem iz spektra autizma kojem je Ronaldo izbio mobitel iz ruke.

“Moj sin je snimao igrače koji su počeli izlaziti s terena, a onda je spustio telefon dok je Ronaldo povlačio čarapu jer mu je noga krvarila. Spustio je telefon da vidi što je. Nije ni progovorio. Ronaldo je tada prolazio pored i užasnog stava izbio je telefon iz ruke mog sina te nastavio hodati”, rekla je Kelly lokalnim medijima.

Dodala je kako se po modrici koju je zadobio njen sin Jacob vidi da ga je Ronaldo udario.

“Jacob je bio u potpunom šoku. Autističan je i također ima dispraksiju, tako da nije stvarno shvatio šta se dogodilo dok se nije vratio kući. Stvarno je uznemiren zbog toga”, rekla je Kelly.

Izvor: Agencije