UEFA omogućila registraciju novih igrača zbog rata u Ukrajini

Klubovima se dopušta da registriraju najviše dva dodatna igrača, koji su prethodno bili registrirani u klubu povezanom s Ukrajinskim ili Ruskim nogometnim savezom i čiji su ugovori suspendirani, navela je UEFA.

FIFA je ranije ovog mjeseca dopustila stranim igračima i trenerima da privremeno napuste ruske i ukrajinske klubove i potpišu za nove ekipe (EPA)

Europski klubovi mogu prijaviti najviše dva igrača iz ruskih i ukrajinskih klubova za preostale utakmice u ovogodišnjim kontinentalnim natjecanjima s obzirom na situaciju nakon ruske invazije na Ukrajinu, priopćila je UEFA.

FIFA je ranije ovog mjeseca dopustila stranim igračima i trenerima da privremeno napuste ruske i ukrajinske klubove i potpišu za nove ekipe zbog rata u Ukrajini, podsjeća Reuters.

“Izvršni odbor UEFA-e je odlučio izmijeniti propise Lige prvaka za sezonu 2021/22, Europske lige i Konferencijske lige te omogućiti klubovima da registriraju najviše dva nova igrača koji ispunjavaju uvjete”, navodi se u priopćenju.

Odluka važi i za žensku Ligu prvaka

“Odlučili smo uključiti odredbu kojom se klubovima dopušta da registriraju najviše dva dodatna igrača, koji su prethodno bili registrirani u klubu povezanom s Ukrajinskim nogometnim savezom (UAF) ili Ruskim nogometnim savezom (FUR) i čiji su ugovori suspendirani”, navela je UEFA.

Ova se odluka odnosi i na ekipe koje se natječu u ženskoj Ligi prvaka.

Izvor: Agencije