Brazil traži novog selektora nakon Titea

Dosadašnji selektor brazilske nogometne reprezentacije Tite odlučio se povući nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tite je preuzeo selekciju Brazila 2016. godine, a s tom je reprezentacijom stigao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2018. godine (EPA)

Predsjednik Nogometnog saveza Brazila Ednaldo Rodriguez rekao je kako su Abel Ferreira, Dorival Junior i Fernando Diniz najozbiljniji kandidati za novog brazilskog selektora, prenosi agencija Hina pozivajući se na tamošnje medije.

Dosadašnji selektor brazilske nogometne reprezentacije Tite odlučio se povući nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru.

„Karioke“ će na Svjetskom prvenstvu krajem ove godine igrati u grupi sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom.

„Brazilski nogomet ima neiscrpan izvor velikih trenera. Mogu potvrditi da su kandidati za izbornika Ferreira, Junior i Diniz, ali nije fer pričati samo o njima, a zaboraviti ostale, jer imamo još najmanje 10 kvalitetnih kandidata. Trenutno smo fokusirani na pripreme za Katar. Odluku o Titeovom nasljedniku donijet ćemo nakon Svjetskog prvenstva”, rekao je Rodriguez.

Vodi reprezentaciju od 2016.

Ferreira (43) je portugalski stručnjak koji je trenutno trener Palmeirasa, a prethodno je trenirao PAOK, Bragu i Sporting.

Diniz (48) je trener Fluminensea, a ranije je vodio, između ostalih, Vasco da Gamu, Santos, Sao Paulo, Fluminense i Atletico Paranaense.

Dorival Junior (60) trener je Flamenga, a ranije je, između ostalih, vodio Sao Paulo, Palmeiras, Fluminense, Vasco da Gamu, Santos i Cruzeiro.

Tite je preuzeo selekciju Brazila 2016. godine, a s tom je reprezentacijom stigao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2018. godine. S Brazilom je osvojio Copa Americu 2019. godine.

Izvor: Agencije