Liverpool zatvorio trening centar zbog COVID-19

Fudbalski klub Liverpool može potvrditi da su objekti za trening prvog tima u AXA trening centru privremeno zatvoreni zbog brzog rasta broja pozitivnih slučajeva COVID-19.

Mnogi igrači i osoblje Liverpoola oboljeli su od COVID-19, zbog čega je dovedeno u pitanje održavanje utakmice Liverpoola protiv Arsenala (Arhiva)

Liverpool je u srijedu privremeno zatvorio trening centar zbog sve većeg broja slučajeva COVID-19, saopštio je u srijedu klub engleske Premier lige, javlja Anadolija.

“Fudbalski klub Liverpool može potvrditi da su objekti za trening prvog tima u AXA trening centru privremeno zatvoreni zbog brzog rasta broja pozitivnih slučajeva COVID-19”, navodi se u saopštenju kluba.

Dodaje se da je odluka donesena nakon konsultacija s nadležnim zdravstvenim organom.

Klopp pozitivan na korona virus

Holandski trener Pepijn Lijdners, koji je zamijenio menadžera Liverpoola Jirgena Kloppa, primoranog da se samoizoluje zbog korona virusa, posljednji je član kluba za kojeg je potvrđeno da je pozitivan na korona virus.

Osim njega, mnogi igrači i osoblje Liverpoola oboljeli su od COVID-19, zbog čega je dovedeno u pitanje održavanje utakmice Liverpoola protiv Arsenala u polufinalu engleskog Liga kupa koja je planirana u četvrtak.

Liverpool je zatražio da se utakmica odgodi, a slučajevi COVID-19, povrede i izostanci igrača zbog Afričkog kupa doveli su klub u nepoželjnu situaciju.

Izvor: Agencije