Ni Đoković neće nastupiti u Indian Wellsu

Poslije poraza u finalu US Opena od Rusa Danila Medvjedeva, Novak Đoković je rekao kako još nije odlučio hoće li ove sezone učestvovati na nekom od preostalih turnira.

Novak Đoković je pet puta bio najbolji na turniru u Indian Wellsu, a isto toliko titula ima i Roger Federer (EPA)

Prvi teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je da neće igrati na turniru u Indian Wellsu, javlja Anadolija.

“Žao mi je što neću moći igrati i vidjeti svoje navijače u Indian Wellsu, mom omiljenom mjestu. Nadam se kako ćemo se vidjeti iduće godine”, poručio je Đoković putem Twittera.

Dan ranije srpski mediji su nagovijestili ovakav epilog, javlja Hina, jer su naveli kako se “Đoković nalazi u Beogradu i, zbog za sada nepoznatih razloga, ne trenira”.

Razočarenje organizatora

Nakon ovakve odluke oglasio se i Tommy Haas, nekadašnji uspješni tenisač, a danas direktor turnira u Indian Wellsu.

“Razočarani smo što Novak neće biti s nama ove jeseni. No, nadamo se kako ćemo se vidjeti iduće godine”, rekao je Haas.

Đoković, osvajač ovosezonskih grand slam turnira Australian Open, French Open i Wimbledon, a nakon što je izgubio u finalu US Opena, odlučio je da ne učestvuje na turniru u Indian Wellsu, koji će početi 4. oktobra.

Poslije poraza u finalu US Opena od Rusa Danila Medvjedeva, Novak Đoković je rekao kako još nije odlučio hoće li ove sezone učestvovati na nekom od preostalih turnira.

Otkazivanja i u ženskom dijelu turnira

Novak Đoković titulu najuspješnijeg tenisera koji je nastupao na turniru u Indian Wellsu dijeli sa Švicarcem Rogerom Federerom, a osvojili su po pet naslova pobjednika.

Australska teniserka Ashleigh Barty, Japanka Naomi Osaka i Amerikanka Serena Williams također su unaprijed najavile da ove sezone neće učestvovati na Indian Wellsu.

U međuvremenu su organizatori poslali posebnu pozivnicu pobjednici US Opena, Emmi Raducanu.

Izvor: Agencije