LeBron James razmišljao o prelasku u NFL

Kad sam dobio ponude Dallas Cowboysa i Seattle Seahawksa, počeo sam razmišljati o ‘footballu’, o tome da bih mogao biti na terenu nedjeljom, priznao je LeBron James.

James je uvjeren da bi u NFL-u igrao na poziciji 'tight enda' i bio specijalist za 'crvenu zonu' (Reuters)

Jedan od najboljih košarkaša svijeta, LeBron James priznao je kako je prije 10 godina umalo promijenio sport i mogao zaigrati američki nogomet u NFL-u, prenosi Hina.

Tokom 2011. godine NBA liga bila u mirovanju, jer se čelnici lige i igrači nisu mogli dogovoriti oko kolektivnog ugovora. James je, prema vlastitim riječima, imao na stolu ponude vlasnika Dallas Cowboysa Jerryja Jonesa i glavnog trenera Seattle Seahawksa Petea Carrolla.

Tu je informaciju, u razgovoru s Peytonom Manningom i Elijem Manningom, James otkrio tokom prijenosa utakmice Dallasa i Philadelphije na ESPN-u.

“Počeo sam razmišljati o ‘footballu’, o tome da bih mogao biti na terenu nedjeljom. No, uspjeli smo postići dogovor u NBA ligi i uskoro sam opet bio na parketu, ali sam jako razmišljao o NFL-u”, priznao je James, koji ima četiri prstena namijenjena prvaku NBA lige.

 Čuva dresove nesuđenih klubova

“Još uvijek imam dresove koje su mi Jerry Jones i Pete Carroll poslali 2011. godine”, rekao je James.

Uvjeren je i da bi u NFL-u igrao na poziciji ‘tight enda’ i bio specijalist za ‘crvenu zonu’, kao Rob Gronkowski, igrač aktualnih NFL prvaka Tampa Bay Buccaneersa.

LeBron James trenutno igra za Los Angeles Lakerse, s kojima je bio prvak prošle godine. Prethodno je titule osvajao u dresu Cleveland Cavaliersa i Miami Heata. Sva četiri puta proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) finalne serije, četiri puta bio je MVP cijele sezone, a za all-star game biran je 17 puta.

Izvor: Agencije