Đoković počeo i 340. sedmicu na vrhu ATP liste

Na prvih 10 pozicija ATP liste nije bilo promjena u odnosu na prethodnu objavu – Novak Đoković vodi, a prate ga Rus Danil Medvjedev i Grk Stefanos Tsitsipas.

Novak Đoković je samo učvrstio svoj rekord po broju sedmica kao 'broj jedan' (Reuters)

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković počeo je i 340. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je samo učvrstio svoj rekord, javljaju agencije.

Na ATP listi, koja se objavljuje svakog ponedjeljka, nije bilo promjena u odnosu na prethodnu objavu. Đoković vodi s 12.133 boda, a prate ga Rus Danil Medvjedev (10.575 bodova) i Grk Stefanos Tsitsipas (8.350 bodova).

Među 10 najboljih još su Alexander Zverev (Njemačka), Andrej Rubljev (Rusija), Rafael Nadal (Španija), Matteo Berrettini (Italija), Dominic Thiem (Austrija), Roger Federer (Švicarska) i Casper Ruud (Norveška).

Promjena nema ni na WTA listi – prva je Australka Ashleigh Barty, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenaka, a treća Čehinja Karolina Pliškova.

Čilić 40-ti, Ćorić 50-ti, a Džumhur na 129. mjestu

Kad je ATP lista u pitanju, od ostalih tenisera iz regije, Dušan Lajović iz Srbije je na 35. mjestu, a njegov sunarodnjak Filip Krajinović je ostao na 37. poziciji.

Hrvatski teniser Marin Čilić je 40. na svijetu, Laslo Ðere iz Srbije je 47. teniser na ATP listi, a prvih 50 zaokružuje Hrvat Borna Ćorić.

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur trenutno je 129. na svijetu.

Izvor: Agencije