Košarkašice BiH ostale bez polufinala Eurobasketa, Srbija prošla

Selekcija BiH poražena je od Francuske, dok je Srbija poslije produžetka savladala Španiju.

Selekcija BiH naredni susret igra protiv Švedske (EPA)

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u utakmici četvrtfinala Eurobasketa poražena je danas od velikog favorita Francuske, rezultatom 67:80.

Francuskinje su u dosta izjednačenoj igri prvu četvrtinu dobile sa 18:16. Francuska selekcija je i drugu dionicu bila bolja sa 21:15 pa je na poluvremenu imala prednost od 39:31.

Košarkašice Francuske su dosta boljom igrom u nastavku treću četvrtinu dobile sa 24:16, te prednost uvećale na 63:47, piše Anadolija.

Bh. košarkašice su u posljednjoj dionici bile bolje sa 20:17, ali su favorizirane Francuskinje uspjele sačuvati veliku prednost te na kraju ipak slavile sa konačnih 80:67 i plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Srbija poslije produžetka u polufinalu

Najefikasnija u reprezentaciji BiH bila je Jonquel Jones sa 29 poena, a kod Francuskinja Sandrine Gruda i Marine Johannes sa po 15.

Bh. košarkašice u subotu očekuje borba za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Australiji.

Protivnik bh. timu bit će Švedska, koja je danas poražena od Bjelorusije 46:58.

Selekcija Srbije plasirala se u polufinale, nakon što je u teškoj borbi savladala Španiju. Rezultat nakon četiri četvrtine bio je 62:62, ali u produžetku,  Srbija je bila bolja sa 9:2, te je rezultatom 71:64 prošla među četiri najbolje.

U polufinalu, Srbija će igrati protiv Belgije, koja je pobijedila Rusiju 85:83.

 

Izvor: Agencije