Navijači s ulaznicama za EURO bez viza u Rusiju

Zvaničnici turnira i učesnici morat će poštivati sigurnosna pravila i imati negativan test na COVID-19.

U Sankt Peterburgu igrat će se utakmice grupa B i E te jedno četvrtfinale (EPA)

Rusija će dopustiti stranim navijačima koji kupe ulaznice za utakmice ovogodišnjeg Evropskog nogometnog prvenstva u Sankt Petersburgu da uđu u državu bez vize i prate turnir, objavio je lokalni organizacioni odbor.

Ruske vlasti su ograničile ulazak stranaca u zemlju zbog pandemije COVID-19 i dopuštaju samo državljanima zemalja s kojima su uspostavljeni međunarodne letove da prelaze njene granice, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

“U sadašnjim teškim okolnostima kretanje ljudi je jako ograničeno, a mi smo naišli na razumijevanje federalnih vlasti i možemo otvoriti granice onima koji dolaze u Sankt Petersburg na nogometne praznike ovog ljeta“, izjavio je direktor lokalnog organizacionog odbora Aleksej Sorokin.

Dodao je da će zvaničnici turnira i učesnici morati poštivati sigurnosna pravila i imati negativan test na COVID-19.

Osam utakmica u Sankt Petersburgu

Organizacioni odbor je dodao da će procedura za vađenje viza za strane zvaničnike zaposlene u Evropskoj nogometnoj asocijaciji (UEFA), volontere, predstavnike medija i učesnike turnira biti pojednostavljena.

Sankt Petersburg, koji je potvrdio da će popuniti stadione do 50 posto kapaciteta za Evropsko prvenstvo, bit će domaćin sedam utakmica grupne faze i jedne četvrtfinalne.

EURO 2020, na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, počet će 11. juna nakon što je odgođen na godinu dana zbog pandemije korona virusa.

U Sankt Peterburgu igrat će se utakmice grupe B, u kojoj su, osim domaćina Rusije, Danska, Finska i Belgija, te grupe E, koju čine selekcije Poljske, Slovačke, Švedske i Španije.

Izvor: Agencije

Povezane

Evropski nogometni savez je objavio da će svaka reprezentacija, sudionica nadolazećeg EURA moći pozvati 26 umjesto uobičajena 23 nogometaša.

Published On 04 May 2021
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO