Titula ‘svjetskog prvaka’ u bejzbolu za Atlanta Braves nakon 26 godina

Sa 16 uzastopnih nastupa u doigravanju bez osvajanja trofeja Bravesi su bili momčad s najdužim nizom neuspješnih pokušaja da podignu Commissioner's Trophy.

Ono što su propustili učiniti u petoj utakmici pred svojim navijačima, igrači Atlante napravili su na Minute Maid Parku u Houstonu (EPA)

Ekipa Atlanta Braves novi je pobjednik glavne američke profesionale lige u bejzbolu (MLB), a do četvrtog naslova “svjetskih prvaka” došli su u šestoj utakmici finalne serije protiv Houston Astrosa, svladavši ih kao gosti rezultatom 7:0 za konačnih 4-2, javlja Hina.

Atlanta je posljednji put bila prvak 1995. godine, a sa 16 uzastopnih nastupa u doigravanju bez osvajanja trofeja Bravesi su bili momčad s najdužim nizom neuspješnih pokušaja da se domognu Commissioner's Trophyja koji se dodjeljuje pobjedniku World Seriesa.

Ono što su propustili učiniti u petoj utakmici pred svojim navijačima, igrači Atlante napravili su na Minute Maid Parku u Houstonu, gdje su domaći Astros slovili za favorite, ne samo u šestoj utakmici, već i za ponavljanje trijumfa iz 2017.

Astros su u posljednjih pet sezona treći put bili u finalu, ali su samo jednom izašli kao pobjednici, kad su 2017. sa 4-3 nadigrali Los Angeles Dodgers. Prije dvije godine izgubili su od ekipe Washington Nationals.

Soler poglašen najboljim igračem

Za razliku od petog dvoboja, kad su “grand slamom” već u prvoj izmjeni poveli sa 4:0, a na kraju izgubili sa 10:5, Braves su u šestoj utakmici potpuno nadigrali Astros. Prednost su stekli u trećoj izmjeni, kad je Kubanac Jorge Soler poslao loptu izvan stadiona za vodstvo 3:0. Dansby Swanson je također ostvario “home run” kojim su Braves došli do prednosti 5:0, da bi posljednja dva “runa” ostvario Freddi Freeman.

Startni bacač Max Fried je u šest izmjena dopustio samo četvorici udarača Astrosa da dođu do prve baze, pa je domaća momčad ostala bez ijednog optrčavanja u dvoboju u kojem su tražili priliku za produženje finalne serije do odlučujuće, sedme utakmice, koja bi također bila igrana u Houstonu.

Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Jorge Soler koji je u šest utakmica World Seriesa zabilježio tri “home runa”.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada