Monaco i Lyon planiraju utakmicu u Kini

Ako FIFA da odobrenje, to bi bila prva prvenstvena utakmica bilo koje evropske lige na drugom kontinentu jer su se dosad odigravali samo prijateljski dvoboji ili oni u Superkupu.

Utakmica bi se igrala 5. februara, a oba kluba su pristala na putovanje u Kinu (EPA)

Francuska liga (LFP) namjerava u veljači organizirati prvenstvenu utakmicu između Monaca i Lyona u Kini, no još treba ishoditi pristanak  asocijacije FIFA, javlja AFP.

Utakmica bi se igrala 5. veljače, a oba kluba su pristala na putovanje u Kinu. To bi bila prva prvenstvena utakmica bilo koje europske lige na drugom kontinentu s obzirom da su se dosad odigravale samo prijateljski dvoboji ili oni u Superkupu.

Francuska liga je želi izaći na međunarodno tržište jer su prihodi od njezinih međunarodnih TV-prava i dalje vrlo niska u usporedbi s drugim velikim europskim ligama.

FIFA se protivila utakmicama na drugom kontinentu

Prema listu L'Équipe, utakmica bi se igrala u Šangaju. O tome su prije nekoliko dana razgovarali i predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas i vlasnik Monaca Oleg Petrov.

Projekt ipak ostaje podložan pristanku asocijacije FIFA, koja se već ranije suprotstavljala sličnim projektima španjolske La Lige, koja je uzalud pokušavala organizirati u Miamiju utakmicu Girone i Barcelone, ​​a potom i susret Villarreal – Atletico Madrid.

Izvor: Agencije