Tom Brady nakon 20 godina napušta Patriotse

Zasad nije poznato gdje će Brady nastaviti karijeru – spominju se Tampa Bay Buccaneersi i Los Angeles Chargersi (EPA)

Jedna od najvećih zvijezda u historiji NFL-a Tom Brady i službeno se oprostio od New England Patriotsa, čiji je dres nosio posljednjih 20 godina, prenosi Hina.

U pismu se zahvalio navijačima na podršci za sve uspjehe ekipe, poručivši da će “zauvijek biti Patriot”.

“Ovo su bile dvije najsretnije decenije mog života, koje nikako nisam mogao zamisliti. Podrška tokom cijelog ovog vremena bila je nevjerovatna i volio bih vidjeti da svaki igrač ikad takvo nešto doživi na vlastitoj koži”, rekao je 42-godišnji quarterback.

Davno je bilo jasno da će Brady nakon dosadašnjih neuspjelih pregovora prvi put u karijeri isprobati tržište slobodnih igrača, ali je danas sve prelomio rekavši zbogom klubu u čijim je redovima debitirao u novembru 2000. nakon što je iste godine izabran kao 199. izbor na NFL draftu.

Nije poznato gdje će nastaviti karijeru

“Zahvalan sam na svemu što ste me naučili, a mnogo sam naučio od svakoga od vas. Dopustili ste mi da ispunim sav svoj potencijal, to je sve što jedan igrač može sanjati”, dodao je Brady.

Do njegovog dolaska New England Patriotsi nisu osvojili nijedan Super Bowl, uz samo dvije konferencijske titule.

Dvadeset godina kasnije iza njega ostaje šest titula prvaka, 11 konferencijskih i 22 divizijske titule.

Zasad nije poznato gdje će Brady nastaviti karijeru, a najglasnije se spominju Tampa Bay Buccaneersi i Los Angeles Chargersi.

Izvor: Agencije