Treneru Partizana tri mjeseca suspenzije

Nikoliću je izrečena i novčana kazna (Getty Images)

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je Novi Pazar sa tri utakmice na domaćem terenu bez prisustva publike, a trenera Partizana Marka Nikolića suspendovala na tri mjeseca, epilog je incidenata na prvenstvenoj utakmici 14. kola odigranoj 30. novembra u Novom Pazaru.

Pazarci su kažnjeni još i novčano sa milion dinara (8.223 eura), a Nikolić sa 300.000 dinara (2.713 eura).

U obrazloženju donešenih odluka predsjednik Disciplinske komisije FSS-a  Žarko Stevanović naveo je da je u slučaju FK Novi Pazar riječ o novom u nizu prekršaja “i izrečena disciplinska mera je kumulativna za sve prethodne”.

“Na meču protiv Partizana ustanovljena je slaba organizacija susreta, nedolično ponašanje navijača domaćeg kluba i ubacivanje raznih sredstava u teren, od kojih je jedna petarda pogodila u glavu trenera Partizana Nikolića”, rekao je Stevanović za internetsku stranicu FSS-a i dodao da jeNikolić također u tekućem dijelu prvenstva često ponavljao prekršaje i zbog toga je kažnjavan.

“Poslednja uslovna kazna mu je upravo istekla, pa je i o njemu odlučivano kao prema nekome ko je ponavljao greške. Kazna Nikoliću počinje da teče od momenta izricanja mere suspenzije, znači od 11. decembra”, kazao je predsjednik Disciplinske komisije FSS-a.

Zabrana registracije novih igrača

Meč između fudbalera Novog Pazara i Partizana obilježili su brojni incidenti domaćih navijača, koji su započeti već u 10. minutu kada je petardom pogođen trener Partizana Nikolić, nakon čega je uslijedio trominutni prekid.

Nikolić je u nekoliko navrata vrijeđan sa tribina, a u posljednjih 20 minuta utakmice dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji poslije poništenog gola Vladimira Volkova zbog ofsajda.

Susret je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Disciplinska komisija FSS-a u srijedu je donijela odluku o zabrani regsitracije novih igrača za čak 16 klubova Super lige i Prve lige, među kojima su Crvena zvezda i Partizan.

Ti klubovi neće moći registrovati nove igrače zbog nepodmirenih finansijskih obaveza prema bivšim igračima.

U saopštenju se navodi da zabrana vrijedi samo za dovođenje, ali ne i za prodaju igrača u druge klubove, kako bi se namaknula potrebna sredstva za podmirenje starih dugova.

Osim Crvene vezde i Partizana, na popisu kažnjenih klubova našli su se Vojvodina, Jagodina, Rad, Borac, Novi Pazar, Radnički Niš, Radnički Kragujevac, Donji Srem i OFK Beograd.

Uspiju li klubovi namaknuti potrebna sredstva i podmiriti postojeća dugovanja do 19. januara 2015. godine, kad službeno započinje zimski prijelazni rok, izrečena zabrana dovođenja novih igrača bit će im ukinuta.

Izvor: Agencije