Alibaba najavio investiciju ‘tešku’ dvije milijarde dolara u Turskoj

Alibaba je u Tursku već uložio 1,4 milijarde dolara preko podružnice Trendyol, koja spada među najpoznatije internet trgovine u toj državi.

Ulaganje je najavio predsjednik grupe Alibaba, Michael Evans na sastanku s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom (Reuters)

Kineski div za internet trgovinu Alibaba planira uložiti dvije milijarde dolara u Tursku, najavljujući gradnju podatkovnog i logističkog centra u Ankari i uspostavu izvoznog odjela na jednom od istanbulskih aerodroma.

Ulaganje je najavio predsjednik grupe Michael Evans na sastanku s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, objavio je Alibabin turski ogranak na kojeg se poziva Reuters. Vremenski okvir ulaganja nije naveden.

Investicije u Ankari i istanbulu

Alibaba je u Tursku već uložio 1,4 milijarde dolara preko podružnice Trendyol, koja spada među najpoznatije internet trgovine u toj državi, potvrdio je Evans.

Trendyol, čiji se predsjednik Caglayan Cetin također sastao s Erdoganom, navodi da je Evans izložio pojedinosti o novim ulaganjima, poput gradnje podatkovnog i logističkog centra u Ankari i uspostave centra za izvoz u Istanbulu.

Erdogan je trenutno u SAD-u gdje počinje 78. zasjedanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda (UN), prenosi Hina.

Izvor: Agencije