Albanija pred otkrićem važnog nalazišta gasa i nafte

Znakovi pokazuju da smo blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte pod zemljom, što će uticati na budućnost Albanije, ali će takođe igrati ulogu u energetskoj budućnosti Evrope, najavio je Edi Rama.

Nova nalazišta nafte i gasa navodno je pronašla holandska kompanija 'Shell' (Reuters - Ilustracija)

Albanski premijer Edi Rama najavio je da će uskoro iznijeti više detalja o veoma važnom otkriću gasa i nafte u Albaniji koja će, kako je rekao, “uticati na budućnost zemlje, ali i energetsku budućnost Evrope”, prenosi Tanjug.

“Nadamo se da ćemo uskoro moći podijeliti sa našom javnosti, regionalno i šire, veoma važno otkriće do kojeg holandska kompanija ‘Shell’ dolazi u našoj zemlji”, najavio je Rama.

Kontakti sa investitorima

“Oni o brojkama trenutno nerado govore. Znakovi pokazuju da smo blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte pod zemljom, što će uticati na budućnost naše zemlje, ali će takođe igrati ulogu u energetskoj budućnosti Evrope”, rekao je Rama.

Takvu najavu Rama je dao tokom razgovora sa holandskim privrednicima koji trenutno posluju u Albaniji, kao i sa potencijalnim novim investitorima zainteresovanim da prošire svoje poslovanje u toj zemlji.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada