Brend Adria Airways prodat stranom ponuđaču za 33.000 eura

Na javni poziv za podnošenje obavezujuće ponude odazvalo se devet ponuđača, među kojima i četiri iz inostranstva.

Adria Airways je u stečaju od oktobra 2019. (EPA)
Adria Airways je u stečaju od oktobra 2019. (EPA)

Brend slovenskog avioprevoznika Adria Airways u stečaju prodat je ponuđaču iz inostranstva za nešto više od 33.000 eura neto, izjavio je stečajni upravnik Janez Pustatičnik za slovensku novinsku agenciju STA.

Tražena cijena u trećem pokušaju prodaje ovog brenda bila je utvrđena na 10.000 eura, prenosi Tanjug.

Ime kupca nije otkriveno.

Na javni poziv za podnošenje obavezujuće ponude odazvalo se devet ponuđača, među kojima i četiri iz inostranstva, rekao je Pustatičnik.

Podsjetio je da je na prvi poziv za dostavljanje obavezujuće ponude, kada je tražena cijena postavljena na 100.000 eura, samo jedan ponuđač uplatio depozit, ali nije uspio da preda ponudu, te da u drugom pozivu, kada je cijena prepolovljena na 50.000 eura, nije bilo iskazanog interesiranja investitora.

Brend Adria Airways

Brend Adria Airways obuhvata nekoliko registriranih žigova, logotipa i online domene adria.si, flyadria.si, adria-airways.si, afs.si, adria-airways.com, adria.ba, adria.mk i adriaairways.me.

Adria Airways je u stečaju od oktobra 2019. Najvrjednija do sada prodata imovina je njen certifikat aviooperatera (AOC), koju je za 45.000 eura na aukciji kupila kompanija Air Adriatic, u vlasništvu slovenskog poduzetnika Izeta Rastodera. Od tada, Rastoder nije poduzeo druge korake za oživljavanje ovog aviooperatera.

Agencija STA podsjeća da je u međuvremenu, školu letenja Adria Airwaysa preuzeo jedan institut na čijem je čelu bivši predsjednik Ustavnog suda Peter Jambrek, koji je u projekat ušao s kineskim partnerom.

Izvor : Agencije

Povezane

Vlada Slovenije neće pružiti direktnu pomoć nacionalnom avioprevozniku Adria Airwaysu koji je juče proglasio stečaj. Premijer Marjan Šarec rekao je, odgovarajući na pitanja poslanika u Slovenskom parlamentu, da bi direktna pomoć avioprevozniku bilo bacanje novca jer su se vlasnici te kompanije ponašali neodgovorno. Šarec kaže da vlada razmatra više opcija za rješavanje problema nacionalnog avioprevoznika, ali […]

Vlada Slovenije neće pružiti direktnu pomoć nacionalnom avioprevozniku Adria Airwaysu, koji je jučer zatražio stečaj i obustavio sve letove. Premijer Marjan Šarec najavio je mogućnost osnivanja nove aviokompanije, ali tek nakon detaljnije analize. Istovremeno, Fraport Slovenija, koji upravlja ljubljanskim aerodromom, najavio je ponovnu uspostavu letova prema destinacijama koje je pokrivao Adria Airways.

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO