Mediji: Agrokor slovenskim dobavljačima dužan 40 miliona eura

Mercator
Slovenska javnost očekuje podatke o mogućem financijskom iscrpljivanju Mercatora od Agrokora (Reuters)

Agrokor je slovenskim dobavljačima dužan više 40 milijuna eura, prema gruboj procjeni koja je iznesena nakon sinoćnjeg sastanka odbora slovenskih dobavljača Konzuma, piše danas portal Seebiz.

Slovenski dobavljači očekuju ovog ili najkasnije početkom idućeg tjedna pojašnjenja povjerenika hrvatske vlade u Agrokoru, Ante Ramljaka.

Rastoder tvrdi da nema problema

Kako navodi portal, zanimljivo je da jedan od najvećih dobavljača, Izet Rastoder, tvrdi da nema problema i da je posljednjih tjedana uspio naplatiti većinu svojih potraživanja.

Agrokor mu duguje četiri do pet milijuna eura, prenosi Tanjug. 

Mjesečno Rastoder dobavlja banane i južno voće u vrijednosti od 20 milijuna eura.

“Za nas je najvažnije da Mercator uredno plaća i moram priznati da poštuju dogovore. Važno je da kao dobavljači podupremo Merkator, tako ćemo uspostaviti poverenje važno za čitav sistem”, izjavio je on.

On podsjeća da je pred vratima turistička sezona.

“Sezona je za Hrvatsku, Konzum i sve nas koji ga snabdijevamo, izuzetno važna. Važno je da odradimo posao kako treba”, poručuje Rastoder.

Rezultati Mercatora nisu objavljeni

Seebiz dodaje da poslovni rezultati Mercatora, koji su trebali biti objavljeni u utorak, kako je bilo predviđeno u financijskom kalendaru kompanije, ipak nisu objavljeni.

Trebali bi biti priopćeni 25. travnja, a slovenska javnost sa zanimanjem očekuje podatke o mogućem financijskom iscrpljivanju Mercatora od većinskog vlasnika Agrokora.

Ministri trgovine i privrede Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH danas u Beogradu analiziraju situaciju nastalu zbog krize koncerna Agrokor i mjere kojima će zaštiti potrošače i zaposlene u Agrokorovim tvrtkama koje posluju u njihovim zemljama.

Izvor: Agencije