I mali trajekt može donijeti dobru zaradu

S pravom se može postaviti pitanje je li vođenje tvrtke u 21. stoljeću moguće bez modernih tehnologija. No, jedna Britanka dokazala je da jest. Obiteljski biznis, koji se nije mnogo promijenio nakon 125 godina, i dalje je vrlo unosan.

Danas ne postoji mnogo kompanija koje ne koriste moderne tehnologije, a trajektna služba u vlasništvu familije Church jedna je od njih.

“Želim očuvati tradiciju, jer sam oduvijek voljela trajekte. Volim što radim na svježem zraku. Ne bih podnijela ured. Zato je ovo savršen posao za mene”, kaže vlasnica trajekta Dani Church.

Od uspavanog engleskog sela Walberswick do obale Suffolk trajekt prevozi putnike preko rijeke Blyth. U brod stane 11 ljudi, a u špici sezone napravi 100 tura dnevno. Ali, sa 90 eurocenti po osobi teško da se može obogatiti. Međutim, Dani je zadovoljna s ovim što ima. Njezini putnici se slažu.

Smartphone i internet nisu neophodni

“Vrlo je lijepo. Mirno plovi preko ove rijeke i onda se opet vraća nazad”, kaže putnik Barry Keene.

Život u 21. stoljeću pun je naprava koje nas povezuju s drugim ljudima, ali biznis Dani Church je dokaz da smartphone i internet nisu neophodni.

“Ovo pokazuje da možete poslovati bez moderne elektronike. Tvrtka posluje dobro, kao što je poslovala i posljednjih stotinu godina”, kaže Dani.

Sa pet generacija prije nje, Dani čvrsto vjeruje da će se obiteljska tradicija nastaviti.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO