Počinje prodaja karata za 63. izdanje MESS-a

Na ovogodišnjem izdanju Festivala će, u sklopu glavnog programa, biti izvedeno 12 predstava iz cijelog svijeta.

Ovogodišnji Festival stavlja akcenat na aktuelna društvena dešavanja, kritički govori o svim negativnim posljedicama za društvo, navode iz direkcije (MESS)

Ulaznice za 63. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS su zvanično u prodaji. Kao i prethodnih godina, ulaznice su dostupne putem platforme Kupi kartu, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz direkcije festivala.

Cijene ulaznica za predstavu Caligula, koja će otvoriti 63. MESS u Narodnom pozorištu Sarajevo, iznosi 20, 15 i 10 konvertibilnih maraka, dok će sve ostale predstave koje se izvode na istom mjestu biti po cijenama od 12, 10 i osam konvertibilnih maraka.

Cijene ulaznica za festivalsku premijeru predstave Alice u krevetu u SARTR-u iznose 15 konvertibilnih maraka, dok će sve ostale predstave u SARTR-u, Kamernom teatru 55 i Pozorištu mladih imati jedinstvenu cijenu od 10 konvertibilnih maraka.

Predstave iz cijelog svijeta

Predstava Chotto Desh, koja 8. oktobra zatvara 63. izdanje, poklon je festivala MESS publici, a shodno tome karte za ovu predstavu bit će besplatne i mogu se preuzeti u direkciji festivala. I ulaznice za predstave Malog MESS-a su i ove godine besplatne.

Na ovogodišnjem izdanju Festivala će u sklopu glavnog programa biti izvedeno 12 predstava iz cijelog svijeta. Ovogodišnji Festival stavlja akcenat na aktuelna društvena dešavanja, kritički govori o svim negativnim posljedicama za društvo i jasno artikuliše svoj stav da umjetnost uvijek mora biti glas razuma u svijetu u kojem živimo.

Kompletan program festivala koji se ove godine održava od 30. septembra do 8. oktobra, možete pogledati na web stranici MESS-a.

Izvor: Al Jazeera i agencije