Elton John koncertom u Stockholmu zaključio oproštajnu turneju

Tokom petogodišnje turneje, prekinute zbog pandemije, nastupe Eltona Johna popratilo je 6,25 miliona ljudi.

Elton John počeo je oproštajnu turneju 2018. godine (Reuters)

Okružen fanovima iz cijelog svijeta koji su željeli čuti i vidjeti svog idola na njegovom oproštajnom koncertu, Elton John je nakon pola stoljeća nastupanja oduševio publiku u Stockholmu i rekao im: Zbogom.

Elton John počeo je svoju oproštajnu turneju 2018. i završio je pet godina kasnije u Stockholmu. Posljednji koncert otvorio je jednom od svojih najpopularnijih pjesama Bennie and the Jets, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Na posljednjem nastupu izvedene su 23 pjesme iz različitih perioda duge karijere, među kojima su Rocket Man, Tiny Dancer, I Guess That's Why They Call It the Blues i Philadelphia Freedom. Tri puta je izlazio na bis i otpjevao Cold Heart, Your Song i Goodbye Yellow Brick Road.

Odao počast Arethi Franklin

“Nastupati za vas je bio moj razlog življenja, a vi ste bili apsolutno sjajni. Bilo je čarobno. Pokušavam razaznati što se to dogodilo, ali mislim da će proći neko vrijeme prije nego mi sve sjedne sada kada konačno završavam s turnejama.

Ne mogu vam reći koliko ćete mi nedostajati i koliko me vaša podrška učinila poniznim. To će sa mnom ostati zauvijek”, rekao je 76-godišnji muzičar.

Kada je krenula pjesma I'm still standing, gotovo 30.000 gledatelja u Tele2 areni je ustalo.

Tokom koncerta Elton John je odao počast Arethi Franklin uz taktove pjesme Border Song.

Tokom petogodišnje turneje, prekinute zbog pandemije, njegove nastupe popratilo je 6,25 miliona ljudi.

Izvor: Agencije