Netflix prekida snimanje serije ‘Kruna’

Serija ‘Kruna’ Petera Morgana temelji se na životu, karijeri i ostavštini 96-godišnje kraljice koja je služila Velikoj Britaniji dugih 70 godina.

Peta sezona serije trebala bi izaći na Netflixu u novembru (Reuters)

Snimanje šeste sezone Netflixove popularne dramske serije Kruna bit će pauzirano u znak poštovanja prema pokojnoj kraljici Elizabeti II, objavili su britanski mediji.

Serija Kruna Petera Morgana temelji se na životu, karijeri i ostavštini 96-godišnje kraljice koja je služila Velikoj Britaniji dugih 70 godina kao njezin najdugovječniji monarh u historiji. Elizabeta II je umrla u četvrtak u svojem dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Kruna je ljubavno pismo njoj [kraljici] i zasad nemam što dodati, samo šutnju i poštovanje”, oglasio se Morgan nakon što je Buckinghamska palača objavila kraljičinu smrt.

“Očekujem i da ćemo prekinuti snimanje iz poštovanja na neko vrijeme”, dodao je.

Peta sezona serije trebala bi izaći na Netflixu u novembru.

Najavljivali prekid u slučaju smrti

“Ako se serija bude još prikazivala kad kraljica umre, prekinut će se na neko vrijeme”, rekao je još prije nekoliko godina redatelj Krune Stephen Daldry.

“Nitko od nas ne zna kad će to vrijeme doći, ali bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje kraljici. To bi jednostavno bila počast i znak poštovanja. Ona je globalna figura i to je ono što bismo trebali učiniti. Ona je izvanredna žena i ljudi će biti uznemireni”, rekao je Daldry za Deadline još 2016. godine.

Glumice Claire Foy, Olivia Colman i Imelda Staunton dobile su priliku utjeloviti kraljicu Elizabetu II u seriji u različitim fazama njezinog života.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada