Exit od naredne godine pokreće festival i u Sjevernoj Makedoniji

Cijela lista izvođača i lokacija će biti objavljena uskoro, kao i informacija o početku prodaje prvog kontingenta ulaznica.

Pored matičnog festivala, koji se više od 20 godina održava u Novom Sadu, Exit je do sada organizovao brojne festivale i velike koncerte (EPA)

Exit će naredne godine pokrenuti festival i u Sjevernoj Makedoniji, kojem će prethoditi velika “Get Exited” zabava 7. septembra u Strumici, koja će u taj makedonski grad dovesti niz poznatih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvijezda, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da će cijela lista izvođača i lokacija biti objavljena uskoro, kao i početak prodaje prvog kontingenta ulaznica.

“Novim festivalom Exit će u 2023. ojačati svoju već brojnu festivalsku porodicu na čak deset članova u osam država i učvrstiti svoju poziciju najveće festivalske grupacije Jugoistočne Evrope”, navodi se u saopštenju koje je prenijela Beta.

Na konferenciji za novinare, koja je povodom najave novog festivala održana u Strumici, gradonačelnik tog grada Kosta Kostadinov je pozvao “sve narode Balkana da dođu u Strumicu, da zajedno otvore jedno lijepo i veliko poglavlje otvorenog Balkana”.

‘Povezivanje i promocija mira’

Iz Exit tima su poručili da je “Get Exited”, koji će se održati u septembru, početak saradnje sa Sjevernom Makedonijom koja se pridružuje “porodici Exit događaja”.

U saopštenju se ističe da je “Exit najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope čija je misija povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i izgradnja njihovog prepoznatljivog festivalskog imidža”.

Pored matičnog festivala, koji se više od 20 godina održava u Novom Sadu, Exit je do sada organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, kao i različite koncerte.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada