Daniel Craig dobio počasni mornarički čin

Uoči premijere svog posljednjeg filma o Jamesu Bondu ‘No Time To Die’, Daniel Craig je proglašen počasnim komandantom u Kraljevskoj mornarici.

'Daniel Craig je poznat po tome što je posljednjih bio James Bond - pomorski oficir koji čuva Britaniju sigurnom', rekao je admiral Sir Tony Radakin (EPA)

Nakon više od 10 godina uloge najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, glumac Daniel Craig sada s Jamesom Bondom dijeli još jednu stvar: vojni čin zapovjednika, javlja dpa.

Mandat britanskog glumca u toj ulozi prošao je u borbi protiv tajnih organizacija diljem svijeta, vozio je motor do vlaka u pokretu i natjecao se u pokeru s visokim ulogom u Casino Royale.

Uoči premijere svog posljednjeg filma o Bondu No Time To Die, Craig je proglašen počasnim zapovjednikom u Kraljevskoj mornarici.

“Zaista sam privilegiran i počašćen što sam imenovan činom počasnog zapovjednika u višoj službi”, rekao je Craig. Dodao je kako je željan pružiti podršku pripadnicima Kraljevske mornarice, s posebnim interesom za obitelji pripadnika mornarice.

Bliska saradnja sa Kraljevskom mornaricom

Craigovo imenovanje u čin – isto kao i špijun kojeg je utjelovio na ekranu – odražava njegovu osobnu podršku britanskim oružanim snagama i povezano je s naslijeđem koje je stvorio izmišljeni britanski tajni agent, prenosi Hina.

Tijekom produkcije filma No Time To Die, filmaši su blisko surađivali s Kraljevskom mornaricom i Ministarstvom obrane.

U novom filmu pojavljuje se britanski ratni brod “HMS Dragon”, s grbom crvenog zmaja na trupu koji se vidi kako presijeca valove. Uz pojavu  tog broda, baza RAF-a Brize Norton u Oxfordshireu korištena je kao lokacija u filmu, “glumeći” NATO-ovu zračnu bazu u Norveškoj gdje se Bond pridružuje saveznicima iz službe MI6, a kasnije se ukrcava na C-17 Globemaster.

Počasni oficiri kao ambasadori službe

“Oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu počasnom zapovjedniku Danielu Craigu u Kraljevsku mornaricu”, rekao je admiral Sir Tony Radakin.

“Naši počasni časnici djeluju kao veleposlanici i zagovornici službe, dajući svoje vrijeme i stručnost u širenju poruke o tome što naša globalna, moderna i spremna Kraljevska mornarica radi diljem svijeta”, dodao je.

Podsjetio je i kako je “Daniel Craig poznat po tome što je posljednjih 15 godina bio zapovjednik Bond – pomorski časnik koji čuva Britaniju sigurnom kroz misije diljem svijeta. To je ono što prava Kraljevska mornarica čini svaki dan, koristeći tehnologiju i vještinu na isti način kao i sam Bond”, zaključio je Radakin.

Izvor: Agencije