Pravo Ljudski Film Festival ‘seli’ u online format

Ovogodišnje izdanje Pravo Ljudskog Film Festivala, 16. po redu, održava se u hibridnom formatu (Fena)

Pravo Ljudski Film Festival, koji se od početka decembra održavao “uživo” u Kinu Meeting Point i Filmskom centru Sarajevo, od utorka se premješta u online format, javlja Fena.

Sve do 17. decembra publika će imati priliku pogledati 50 filmova ovogodišnjeg festivala raspoređenih kroz sedam selekcija na online platformi.

Za početak, publici će biti dostupan film Kamila i Uliks, kreativni dokumentarac redateljice Diane Toucedo izveden u saradnji s filozofkinjama Donnom Haraway i Vinciane Despret, koji je otvorio i ovogodišnji festival “uživo”.

Festival u hibridnom formatu

Festival predstavlja i filmsku selekciju “Više od svega, željela sam još malo ostati – suvremeni brazilski film”. Na programu su filmovi Santiago, u režiji Joao Moreira Sallesa, i Babilonia 2000 Eduarda Coutinhoa.

Tri filma iz programa “Zumiraj prava – festival za mlade” bit će također dostupna od utorka na festivalskoj platformi. U pitanju su radovi Nacrt utopije kreativnog dua Catarine De Sousa i Nicka Tysona te filmovi -9.4 dBA Alija Huremovića i Šupa Berina Rizvanovića koji su nastali na ovogodišnjoj radionici kreativnog dokumentarnog filma “Ko je vidio video?”.

Ovogodišnje izdanje Pravo Ljudskog Film Festivala, 16. po redu, održava se u hibridnom formatu.

Izvor: Agencije