Pucano na automobil načelnika Aračinova kod Skoplja

Dvije osobe su ranjene i hospitalizirane, dok je načelnik Ridvan Ibraimi nepovrijeđen, rekla je makedonska policija.

Gradonačelnik Aračinova, iz redova vladajuće DUI, posljednjih godina u nekoliko navrata je prijavljivao da su mu dvije osobe upućivale prijetnje po život (Foto ilustracija/Al Jazeera)

Dvije osobe su ranjena u pucnjavi na vozilo načelnika općine Aračinovo Ridvana Ibraimija, desetak kilometara od Skoplja, potvrdila je makedonska policija.

Načelnik Ibraimi je nepovrijeđen, saopćila je policija, prenosi Tanjug.

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi Sjeverne Makedonije Panče Toškovski ranije je rekao za agenciju MIA da je u pucnjavi pogođen Ibraimijev vozač.

Druga osoba koja je ranjena najvjerovatnije je službenik općine.

Direktor skopske Klinike za hirurške bolesti “Sveti Naum Ohridski” Ljuben Arsenkov izjavio je da je u tu bolnicu dovezen 39-godišnji muškarac sa prostrijelnom ranom u predjelu ramena.

“Riječ je o muškoj osobi, van životne opasnosti je i smješten je na odjeljenje intenzivne njege”, rekao je Arsenkov za agenciju MIA.

Za drugog muškarca se samo navodi da je zatražio ljekarsku pomoć.

Policija je saopćila da je na automobil pucano iz vatrenog oružja.

Gradonačelnik Aračinova, iz redova vladajuće DUI, posljednjih godina u nekoliko navrata je prijavljivao da su mu dvije osobe upućivale prijetnje po život. Tužilaštvo im je tada odredilo kućni pritvor, zabranu približavanja i kontakta sa gradonačelnikom. Nije poznato da li su iste osobe učestvovale u novom incidentu, kao i koji su motivi napada.

Izvor: Al Jazeera i agencije