Nastavlja se rasprava o izboru predsjednika Narodne skupštine Srbije

Na raspravi u ponedjeljak nije donesena odluka o imenovanju Ane Brnabić.

Milenko Jovanov je rekao da je vlada na čelu s Brnabić vodila politiku kontinuiteta s politkom koju je vodio predsjednik Vučić (TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ)

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srbije u utorak će nastaviti raspravu o izboru predsjednika parlamenta.

Zastupnici su u ponedjeljak raspravljali o prijedlogu koji je obrazlagao šef zastupničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da dosadašnja predsjednica Vlade i potpredsjednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić bude predsjednica skupštine.

Jovanov je rekao da je vlada na čelu sa Brnabić vodila politiku kontinuiteta s politkom koju je vodio predsjednik Vučić, a koja je nekoliko puta potvrđena na izborima.

Dio zastupnika protiv prijedloga

“Bila je i posebno posvećena i sposobna da tu politiku provede i da dođemo do svih rezultata”, rekao je Jovanov i naglasio da je uvjeren da će uspješno voditi Skupštinu kao i Vladu.

Na jučerašnjoj sjednici taj prijedlog podržali su SNS, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda, prenio je Tanjug.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor potpredsjednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tijela te izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Izvor: Agencije