Vučić: Ove godine ćemo najviše ulagati u vojnu opremu

Oprema bi trebala da stigne do kraja 2026. godine, a predsjednik Srbije najavio je i novi paket finansijskih sredstava za tu namjenu.

Aleksandar Vučić obilazi Dežurni operativni centar Vojnobezbjednosne agencije (Rade Prelić/Tanjug)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 2024. biti godina u kojoj će se najviše do sada ulagati u vojnu opremu koja bi trebalo da stigne do kraja 2026. godine, kao i da se priprema novi paket finansijskih sredstava za tu namjenu.

“Mi pripremamo sada novi paket od još 150 miliona evra i još 400 miliona evra, za sve ove godine za dodatno opremanje i naoružavanje Vojske Srbije i ova godina će biti najsnažnija i najveća u pogledu vojne opreme i ovo što sam rekao je mimo onoga što je već zapisano u budžetu Republike Srbije, gde je predviđeno negde oko 360 miliona evra za dodatno naoružavanje, pa kada sve ovo saberete ova godina će biti godina u kojoj ćemo se najbrže i najsnažnije opremati”, rekao je Vučič, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, nova vozila i oprema bi trebali da stignu do 2026. godine.

“Svakako će biti velike izmene u našim jedinicama, idemo na nešto manje taktičke jedinice, koje će imati mnogo bolju koordinaciju i to nije samo reč o lakim pješadijskim jedinicama, nije reč samo o specijalnim jedinicama, već je reč i o našim oklopno mehanizovanim jedinicama”, kazao je Vučić.

Nova vlada najkasnije u martu

Predsjednik Srbije je poručio da će nova vlada biti formirana najkasnije u martu.

Za nas su izbori bili završeni još u onoj noći, a RIK je sinoć izašao s konačnim rezultatima, rekao je Vučić.

“Izbori su jučer završeni i odluku o tome donosi Republička izborna komisija, a ne mediji i političari, za mesec dana treba se konstituirati Skupština, verujem da će se vlada formirati u martu, jer ima mnogo stvari na kojima moramo raditi”, poručio je predsjednik Srbije.

Ako bude ponovljenih izbora, Vučić je rekao da ne namjeravaju mijenjati bilo šta.

“Nova istraživanja pokazuju da bismo u Beogradu imali više mandata na ponovljenim izborima. Dakle dva mandata više, i dalje ne bi bilo dovoljno, ali bismo imali više”, rekao je.

Izvor: Agencije