Policija će ispitati osobe koje su na društvenim mrežama podržale ubicu

Bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su podržale ubicu na društvenim mrežama, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.

Policija još istražuje motive zločina u Gradačcu (Pixsell)

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH naložit će nadležnim organima da procesuiraju osobe koji su na društvenim mrežama podržale ubicu iz Gradačca i veličale njegove postupke, u slučaju koji je potresao Bosnu i Hercegovinu.

“Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio”, rekao je Ervin Mušinović, šef kabineta ministra Isaka.

“Bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu”, dodaje Mušinović.

Muškarac iz Gradačca ubio je bivšu suprugu i još dva muškarca, a zatim počinio samoubojstvo kada su ga nakon višesatnog bijega pronašli i opkolili pripadnici policije.

“Možemo potvrditi da su tri osobe ubijene, a tri osobe ranjene. Osoba (počinitelj) je nakon lociranja i prije lišavanja slobode počinila suicid”, stoji u saopćenju Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje vodi istragu.

Ubistvo prenosio na društvenoj mreži

Ubicu je policija nakon višesatne potrage pronašla u okolici Gradačca, a utvrđeno je kako je on prije toga ubio jednu ženu i dva muškarca te ozlijedio jednog policajca i još jednog muškarca. To je učinio na odvojenim lokacijama.

Trostruki ubica identificiran je kao Nermin Sulejmanović (35). Prizore ubistva bivše supruge snimao je i emitirao na društvenim mrežama.

Bježeći s mjesta zločina naišao je na dvojicu muškaraca, oca i sina, koje je također ubio kako je to sam potvrdio nešto kasnije u jednoj od brojnih objava na društvenoj mreži koje je neprekidno postavljao dok je bježao.

Mediji u Bosni i Hercegovini objavili su kako je Sulejmanović bio osoba s policijskim dosjeom jer je bio povezan s kriminalnom grupom koja je krijumčarila heroin.

Policija još istražuje motive zločina.

Izvor: Agencije