Vučić ide u srijedu u Priboj da ‘spusti narasle međunacionalne tenzije’

Osigurat ćemo punu sigurnost za sve građane naše Srbije, poručio je Aleksandar Vučić.

Vučić u Priboj ide sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u srijedu biti u Priboju kako bi se “spustile narasle međunacionalne tenzije i preduzele konktne mjere”

On je, na Instagram profilu, uz najavu, objavio i fotografiju na kojoj je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem.

Kako je napisao, “iskoristili su pauzu u teškim razgovorima vezanim za bezbednosnu situaciju u regionu, da izađu na vazduh i razbistre glave”, prenosi agencija Beta.

“Dogovorili smo se da u sredu otputujemo u Priboj, kako bismo spustili narasle međunacionalne tenzije, preduzeli neophodne i konkretne mere u vezi sa tim i obezbedili punu sigurnost za sve građane naše Srbije”, napisao je Vučić.

U Priboju se prethodnih dana desilo nekoliko incidenata. Pojavio se snimak policajaca koji su slavili uz pjesme kojima se veliča genocid u Srebrenici i poziva na ratne zločine nad Bošnjacima u Sandžaku. Nekoliko dana kasnije snimak je zabilježio kako mladić u grupi pjeva “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”.

Izvor: Agencije