Vučić: S Erdoganom sam razgovarao o pitanjima za cijeli Balkan

Predsjednik Srbije je kazao kako je Turska prijatelj Srbije te da je uvjeren kako bi odnosi dvije države mogli biti još bolji.

Aleksandar Vučić: Razgovarali smo konkretno na različite i važne teme za regiju (EPA)

Predsjednik Srbije završio je u subotu radnu posetu Turskoj, gdje se u Istanbulu sastao s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Pred odlazak iz Istanbula, Vučić je rekao kako je to bio veoma dobar sastanak, koji je trajao gotovo dva sata, te kako je s turskim predsjednikom razgovarao o svim važnim temama, prije svega ekonomskim, o turskim investicijama u Srbiji, ali i svim regionalnim pitanjima i odnosima Srbije i Turske, od bilateralnih do ukupnih odnosa i o saradnji u svim drugim oblastima, prenosi Tanjug.

Naglasi jeo kako je Turska prijatelj Srbije te da je uvjeren kako bi odnosi dvije države mogli biti još bolji.

Najavio je da bi turski predsjednik trebao doći u zvaničnu posjetu Srbiji do kraja godine.

Očekuje se posjeta Erdogana Srbiji

Vučić je, na pitanje novinara, odgovorio kako je s turskim kolegom razgovarao o važnim temama za cijelu regiju, a ne samo o tenzijama u Bosni i Hercegovini.

“Ne bih da govorim samo o Bosni i Hercegovini, govorim o celom regionu, o svima nama. Razgovarali smo veoma konkretno na različite i važne teme za ceo region, a u detalje ne mogu da ulazim“, dodao je.

Vučić je ukazao da slijedi sjednica Državnog saveta, što je “viši nivo u odnosu na međuvladinu komisiju, koju imamo sa drugim zemljama”.

“Do kraja godine uslediće zvanična poseta Erdogana Srbiji, i to će biti prilika da dodatno razgovaramo o važnim pitanjima za Balkan i ceo region. Turska je velika regionalna sila“, podvukao je on.

Izvor: Agencije