Kosovo dobilo američku donaciju od 55 oklopnih vojnih vozila

Premijer Albin Kurti je izrazio iskrenu zahvalnost SAD-u na stalnoj i neprestanoj podršci odbrambenom sistemu Kosova.

SAD nastavlja biti saradnik u svakoj fazi razvoja i modernizacije Kosovskih sigurnosnih snaga, rekao je Kurti (Anadolija)

Premijer Kosova Albin Kurti učestvovao je u ceremoniji primopredaje 55 vojnih oklopnih vozila (ASV), donacije Sjedinjenih Američkih Država Kosovskim sigurnosnim snagama.

Na svečanosti koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Generalštab Kosovskih sigurnosnih snaga u kasarni „Adem Jashari“ u Prištini, govorili su predsjednica Kosova Vjosa Osmani-Sadriu i premijer Kurti, saopšteno je iz Vlade Kosova, prenijela je Anadolija.

Kurti je u ime Vlade izrazio iskrenu zahvalnost SAD-u na njihovoj stalnoj i neprestanoj podršci razvoju odbrambenog sistema Kosova.

“Na putu rasta i razvoja naše vojske, izuzetno važnu ulogu igra naš nezamenljivi strateški partner, SAD”, rekao je premijer Kurti i naglasio da SAD zajedno sa drugim partnerskim zemljama nastavljaju biti saradnici aktivni u svakoj fazi razvoja i modernizacije Kosovskih sigurnosnih snaga.

Podrška američkim oklopnim vozilima kosovskim snagama, prema riječima premijera, samo je jedno od mnogih područja u kojima SAD značajno doprinosi odbrani i sigurnosti zemlje.

Izvor: Agencije