Napadači na Borka Stefanovica ponovo osuđeni na zatvorske kazne

Novom prvostepenom presudom, Marko Živković i Danijel Gmijović osuđeni su na tri i po godine, a Miloš Šaponjić na tri godine i devet mjeseci zatvora.

Incident u kojem je Borko Stefanović teško povrijeđen dogodio se u novembru 2018. godine (EPA)

Nakon ponovljenog suđenja po nalogu Apelacionog suda u Kragujevcu, Viši sud u Kruševcu izrekao je novu prvostepenu presudu kojom je na višegodišnje zatvorske kazne osudio trojicu optuženih, jer su u novembru 2018. godine napali tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanović, Bobana Jovanovića i policajca Dejana Palibrka.

Novom prvostepenom presudom, Marko Živković i Danijel Gmijović osuđeni su kao i prvom prvostepenom presudom, na tri i po godine zatvora, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Srbije (RTS).

Na presudu najavljene žalbe

Miloš Šaponjić je dobio jedinstvenu kaznu od tri godine i devet mjeseci zatvora, što je za tri mjeseca manje u odnosu na prethodnu presudu.

Do promjene u kazni za Šaponjića došlo je nakon što je tužilac, slijedeći sugestiju Apelacionog suda, izmijenio dio optužnice koja se odnosi na napad na službeno lice.

Na ovu presudu žalbe su najavili i odbrana i tužilaštvo.

Incident u kojem su teško povrijeđeni Stefanović, Jovanović i Palibrk dogodio se 23. novembra 2018. godine ispred Mjesne zajednice Rasadnik u Kruševcu.

Izvor: Agencije