Slovenija skinula BiH, Srbiju, Crnu Goru i dio Hrvatske s crvene liste

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do uključivo 20. juna kada će se opet ažurirati.

Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku (AP)
Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku (AP)

Cijela jadranska Hrvatska, odnosno sedam županija, skinuto je u četvrtak sa slovenske “crvene” liste epidemiološki manje sigurnih područja što će olakšati uslove pod kojima će se slovenski turisti moći vratiti nakon odmora, prenosi Hina.

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do uključivo 20. juna kada će se opet ažurirati, objavila je slovenska vlada nakon redovite sjednice.

S crvene liste skinute su još i Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar,  Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, te  Crna Gora, dok su na crveni popis dodani portugalski Azori.

Ulazak u Sloveniju bez slanja u karanten

Na područjima koja nisu na tamnocrvenoj ili crvenoj listi ne postoji visok rizik od zaraze korona virusom.

Osoba koja dolazi iz takvog područja može ući u Sloveniju bez slanja u karantenu kod kuće ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto  boravila najmanje pet dana na području koje nije na crvenom ili tamnocrvenom popisu, navela je slovenska vlada.

Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i lani u vrijeme epidemije.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO