Od danas moguća putovanja u Sloveniji, otvaraju se kulturni događaji

Vlada je u četvrtak navečer iznenadila građane i dopustila otvaranje pozorišta i kina.

Smanjen je broj okupljenih na otvorenom sa 100 na 10 ljudi (AP)

Slovenski državljani mogu od danas putovati između regija, a neki kulturni događaji su dozvoljeni odlukom vlade, međutim, skupština je smanjila broj okupljenih na otvorenom sa 100 na 10 ljudi, javila je agencija STA.

Uvedeno je dodatno ograničenje – jedna osoba mora imati 30 kvadratnih metara prostora u zatvorenom, a na otvorenom 10 kvadratnih metara i distanca između dvije osobe ne smije biti manja od metar i po, prenosi Tanjug.

Testiranje jednom sedmično

Iste restriktivne mjere po pitanju prostora koji mora imati jedna osoba se odnose na muzeje i biblioteke, koji su otvoreni već neko vrijeme.

Vlada je u četvrtak navečer iznenadila građane i dopustila otvaranje pozorišta i kina, pod restriktivnim mjerama, dok se zaposleni i izvođači predstava moraju testirati na COVID-19 jednom sedmično, ukoliko nisu revakcinisani ili preležali virus.

Izvor: Agencije

Povezane

Zbog bolje epidemiološke slike otvorene su terase lokala u 8 od 12 regija, a vlada je nakon odluke Ustavnog suda ukinila zabranu javnog okupljanja, pa su dozvoljena okupljanja do stotinu osoba.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO