Hoti: Ujedinjenje Kosova s Albanijom tek u Evropskoj uniji

Pokazali smo kako se rukovodi državom i danas tražimo povjerenje građana da to nastavimo, rekao je Hoti koji se bori za novi mandat.

Država Kosovo je trajna i albanska unija će se dogoditi, rekao je Vršilac dužnosti premijera Kosova Avdullah hoti (EPA)

Vršilac dužnosti premijera i kandidat Demokratskog saveza Kosova (DSK) za tu funkciju, Avdullah Hoti, izjavio je danas da će se ujedinjenje Albanaca ostvariti članstvom Kosova i Albanije u EU.

Komentarišući izjave lidera Samoopredjeljenja i Alijanse za budućnost Kosova, Albina Kurtija i Ramuša Haradinaja o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, Hoti je rekao da DSK i vlada na čijem je čelu nisu “eksperimentisali sa državom Kosovo”, prenosi novinska agencija Beta.

“Država Kosovo je trajna i albanska unija će se dogoditi. Svi Albanci će se okupiti u evropskim integracijama. Oni koji, posebno u ovoj regiji Kosova, govore takve metafore, dobro znaju kako se te stvari rade”, kazao je Hoti na predizbornom skupu DSK u Juniku, nedaleko od granica Albanije i Crne Gore.

Vanredni izbori 14. februara

Dodao je da je Vlada Kosova, kojom je rukovodio, uspjela da ostvari “san iz prvih 30 godina da se kosovski vojnici pridruže američkim vojnicima u mirovnim misijama van Kosova”.

“Pokazali smo kako se rukovodi državom i danas tražimo povjerenje građana da to nastavimo”, rekao je Hoti.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu su 14. februara.

Izvor: Agencije