Srbija: Dvije osobe poginule u eksploziji u tvornici raketa

Dva radnika su nastradala, a 16 ih je povrijeđeno, rekao je novinarima komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Nešto poslije 14:00 sati čula se jedna jača i nekoliko slabijih eksplozija koje su se dogodile u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata

Dva radnika su poginula, a 16 ih je povrijeđeno u ekploziji koja se dogodila u fabrici EdePro koja proizvodi rakete za protivgradnu odbranu kod Bubanj potoka (predgrađe Beograda), javila je Radio-televizija Srbije (RTS), prenosi Beta.

Nešto poslije 14:00 sati čula se jedna jača i nekoliko slabijih eksplozija koje su se dogodile u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata, u kom se nalazilo 500 raketa sa 30 kilograma eksploziva, saznaje RTS.

Dva radnika su nastradala, a 16 ih je povrijeđeno, rekao je novinarima komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Nepoznat stepen opekotina

Dio povrijeđenih je prevezen u Urgentni centar, a dio u Vojno-medicinsku akademiju (VMA). Oni su zadobili opekotine, ali se za sada ne zna kog stepena, navodi Beta.

Majstorović je dodao kako su vatrogasne ekipe uz pomoć policije i hitne pomoći uspjele spasiti četiri čovjeka. Kako RTS saznaje, u magacinu se u trenutku eksplozije nalazilo 40 radnika.

Požar koji je izbio nakon eskplozija je lokalizovan, a ekipe vatrogasaca su i dalje na licu mjesta radi raščišćavanja i sanacije prostora. Uzrok eksplozije za sada se ne zna, a uviđaj je u toku.

Ranija eksplozija

Policija ne dozvoljava da se priđe i preusmjerava saobraćaj.

Kako je ranije rečeno Tanjugu, u tvornici koja pravi rakete za protivgradnu odbranu došlo je do nekoliko manjih eksplozija.

U novembru 2008. godine u istoj fabrici dogodila se eksplozija kada su tri osobe povrijeđene, jedna teže i dvije lakše, navodi Beta.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO