Ako COVID propusnice ne daju rezultate, u Srbiji moguće strožije mjere

To što ćemo od 22 sata imati primjenu propusnica, ne može imati efekta, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

Sigurna vakcina nema alternativu, tvrdi Ministarstvo zdravlja Srbije (EPA)

Ukoliko COVID propusnice ne budu dale rezultata, u Srbiji je moguće uvođenje još strožijih mjera, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek.

On je istakao da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, te da su COVID propusnice uvedene da se zaštite životi.

“Sačekaćemo sedam do deset dana i ako bude pozitivnog efekta COVID propusnica bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere”, istakao je Ðerlek za RTS, prenio je Tanjug.

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da sigurna vakcina nema alternativu, pogotovo „kada smo dobili našu, Torlakovu vakcinu“.

“Sada imamo svoju vakcinu, sve te priče sa društvenih mreža padaju u vodu, očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabiji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi”, rekao je Ðerlek.

Vakcinacija ‘pitanje civilizacije’

Govoreći o tome može li zdravstveni sistem da izdrži, Ðerlek je naglasio da je evidentno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni i dodao da im se divi kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi.

Epidemiolog Branislav Tiodorović istakao je danas da primjena COVID propusnica na tri sata neće imati efekta i da je potrebno uvesti oštrije mjere.

“Ima krivaca i u državi i u pojedincima, svi smo odgovorni. To što ćemo od 22 sata imati primenu propusnica, to neće imati efekta, to ne može imati efekta”, rekao je, prenijela je Beta.

On je pozvao građane Srbije da se vakcinišu, jer vakcinacija nije pitanje “demokratije, nego pitanje civilizacije”.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO