Hiseni o pregovorima Srbije i Kosova: Približili smo stavove

Ekspertski timovi Srbije i Kosova su, između ostalog, raspravljali i o ekonomskim odnosima (Arhiva)
Ekspertski timovi Srbije i Kosova su, između ostalog, raspravljali i o ekonomskim odnosima (Arhiva)

Glavni pregovarač Kosova Skender Hiseni izjavio je da su eksperti Srbije i Kosova približili stavove po pitanju nestalih i raseljenih lica i ekonomskih odnosa.

“Rasprava i razmena mišljenja danas je bila konstruktivnija. Ostalo je da se sve zaokruži na najvišem nivou“, rekao je Hiseni, prenio je Tanjug.

Hiseni je nakon četvrte runde ekspertskih razgovora u Briselu albanskim novinarima rekao i da nema informacije da će se na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija, koji je planiran za ponedjeljak, otvoriti pitanje Zajednice srpskih opština.

Nove teme

“Nismo upoznati oko ZSO, ali ovo je vrsta dijaloga koji ne prejudicira, odnosno ne isključuje mogućnost da bilo koja strana otvori neku temu. Mi smo spremni da razgovaramo oko bilo koje teme koju bude predstavila druga strana“, zaključio je Hiseni.

Ekspertski timovi Srbije i Kosova su, nakon julskog sastanka lidera dvije strane, usaglašavali pozicije o nestalim i raseljenim licima kao i ekonomske odnose dvije strane.

Na sastanku Vučića i Hotija trebale bi se pokrenuti nove teme, prvenstveno pitanje implementacije dogovora o Zajednici srpskih opština, ali i pitanja međusobnih potraživanja i imovine.

Izvor: Agencije


Povezane

Sporazum koji su u Bijeloj kući, s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, potpisali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti ne uključuje međusobno priznanje, ali prema ocjeni potpisnika, vodi ka normalizaciji odnosa. Iako su se Beograd i Priština obavezali na ekonomsku saradnju, sporazum će, prema ocjenama stručnjaka, najveću korist donijeti Sjedinjenim Američkim Državama i […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO