Poreska uprava Srbije objavila liste najvećih poreskih dužnika

Na vrhu se nalazi privredno društvo za finansijsko posredovanje “Mera invest” iz Beograda koje duguje 1,1 milijardu dinara.

Liste najvećih poreskih dužnika mogu se vidjeti na sajtu Poreske uprave

Poreska uprava Srbije objavila je danas liste najvećih poreskih dužnika, a na vrhu se nalazi privredno društvo za finansijsko posredovanje “Mera invest” iz Beograda koje duguje 1,1 milijardu dinara, prenosi Beta.

Na drugom mjestu liste 335 najvećih poreskih dužnika, aktivnih kompanija, nalazi se “Magma prom” iz Šapca, koje duguje državi 1,04 milijarde dinara, treći je “Termol Beograd” sa 805,7 miliona dinara, potom “Prodeksim” iz Beograda sa 770 miliona dinara, a slijedi beogradski “Holding Komgrap” sa dugom većim od 548 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Poreske uprave.

Među dužnicima visoko na listi su i građevinska preduzeća “Ratko Mitrović” iz Novog Sada sa 377 miliona dinara duga, “Granit-Peščar” iz Ljiga sa 376 miliona dinara, kao i “Putevi Užice” sa dugom od 265 miliona dinara.

Liste na sajtu Poreske uprave

Najzaduženiji poduzetnik u Srbiji, na spisku 2.636 poduzetnika koji je objavila Poreska uprava, je zanatsko građevinska radnja “SWM” iz Lapova sa dugom većim od 129 miliona dinara.

Među najvećim firmama dužnicima koji su u stečaju, kojih na listi ima 764, na prvom mjestu nalazi se “Beobanka” sa 33,5 milijardi dinara duga, potom sledi Astra banka sa 20 milijardi dinara duga i Beogradska banka sa nešto više od 18 milijardi dinara.

Među deset najvećih dužnika koji su u stečaju su i kompanije Sartid, IMT, Industrija Mašina 14. oktobar, Zastava kamioni.

Liste najvećih poreskih dužnika mogu se vidjeti na sajtu Poreske uprave www.purs.gov.rs.

Izvor: Agencije