Haradinaj: Niko više ne traže ukidanje taksi

Vrijeme kada smo bili ugnjetavani je davno prošlo, kaže Ramush Haradinaj (EPA)

Premijer Kosova Ramush Haradinaj je izjavio da mu niko više ne traži da ukine takse od 100 posto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim riječima, oni koji su tražili ukidanje taksi, uključujući i bliske saradnike, samo slabe Kosovo, prenose mediji u Prištini.

“Ko god je požurio da oslabi Kosovo zbog tarifa, neka se sada zaustavi. Vrijeme kada smo bili ugnjetavani je davno prošlo. Prisiljeni smo uvesti tarife, na to nas je Srbija prisilila”, rekao je Haradinaj.

Simboli Kosova na izborima

U međuvremenu je predsjednica Centralne izborne komisije Kosova Valdete Daka izjavila je da je to tijelo počelo pripreme za vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova i dodala da se ne dovodi u pitanje korištenje simbola Kosova tokom izbora.

Ona je kazala kako ne predviđa nikakve probleme u organizaciji izbora, koji su zakazani za 19. maj, prenosi Bota sot.

“Organizirali smo izbore u ovim opštinama u prošlosti i ne vidim da će sada biti problema”, rekla je Daka, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije


Povezane

Jačanjem Kosova jačaju i američki interesi, ali i uklanjaju ruski i drugi interesi, kaže premijer Kosova Ramush Haradinaj.

Published On 07 Apr 2019

Vlada Kosova je među najvećim u regiji. Više od 90 ministra i zamjenika imaju pravo na brojne beneficije predviđene zakonom. Nevladine organizacije su više puta pozivale na smanjenje broja ministarstava kako bi se štedjelo na budžetu i poboljšala efikasnost, ali se to do sada nije dogodilo. Međutim, prvi put poslije 16 godina, Vlada Kosova počela […]

Published On 06 Apr 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO