Vučić: Početkom 2019. imat ćemo najsnažniju armiju u regiji

Aleksandar Vučić, Srbija
Vučić je ocijenio da je pojavom kosovskih specijalaca na sjeveru Kosova i jezeru Gazivode ugrožen mir i prekršen niz sporazuma i dogovora (EPA)

Već početkom naredne godine imat ćemo najsnažniju armiju u regiji, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon obilaska renoviranih prostorija Internata Vojne gimnazije u Beogradu.

“Četrdeset osam godina ništa nismo menjali na ovom objektu i to je velika greška i naroda i države da se ništa ne obnavlja. Danas ste mogli da vidite prvu fazu i smeštaj koji je na veoma visokom nivou”, Vučić.

Kako je naveo, do sada su u prvu fazu uložena 32 miliona dinara (271,259.69 eura), “ali je došlo bolje vreme“.

“Video sam nove, mlade ljude i došao sam da pozovem ljude iz Srbije, posebno sa juga Srbije da dođu zato što ih treba dobra budućnost u vojsci Srbije”, rekao je Vučić.

Ulaganja u vojsku Srbije

Dodao je da će građani Srbije uskoro moći vidjeti koliko je vojska Srbije “snažnija, jača i bolja“ nego što je bila ranije.

“Želim da sve naše objekte obnovimo i da izgleda neuporedivo bolje nego što je do sada”, rekao je.

Vučić je istakao da se danas ulaže mnogo više u vojsku Srbije.

“Nisam slučajno rekao, već sledeće godine moći ćete da vidite da ne postoji snažnija armija od naše u regionu. Ali imamo nekoliko problema. Treba nam mnogo više vojnika. Najviše problema je zbog primanja, i njih ćemo povećavati. Najmanje problema imamo na jugu Srbije – rekao je on.

Vučić je istakao da je problem i to što je tehnika zastarjela.

“Moramo i odnos prema vojnicima i policajcima da promenimo. Bez njih nećemo imati ni mir ni stabilnost. Želimo vojnike i oficire u uniformama. Ona sa sobom nosi čast, moral, ozbiljnost i disciplinu”, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije