Crna Gora šalje pripadnika Ministarstva odbrane u KFOR

NATO, KFOR, Kosovo, Vojnici
Crna Gora je 23. oktobra ove godine postala 29. zemlja članica KFOR-a (EPA)

Vlada Crne Gore donijela je danas odluku da se jedan zaposleni u Ministarstvu odbrane uputi u međunarodnu misiju KFOR na Kosovu, prenio je Tanjug.

Iz crnogorske vlade naveli su da će predstavnik Ministarstva odbrane u toj misiji obavljati poslove savjetnika u Odjeljenju za ljudske resurse u Komandi KFOR-a u Prištini, objavile su podgoričke Vijesti na svom sajtu.

Kako je ocijenjeno, učešće Crne Gore u misijama znači „kredibilitet u međunarodnoj zajednici“, jer država tako pokazuje odgovornost i svijest o potrebi očuvanja sigurnosti u svijetu.

Crna Gora je 23. oktobra ove godine postala 29. zemlja članica KFOR-a, najduže NATO-ove misije.

Vizija ekološke države

Tada se jedan štabni oficir iz Crne Gore pridružio osoblju koje čini pripadnici 28 zemalja, od kojih su 20 članice NATO-a, a osam zemlje partneri.

Osim toga, Vlada je na današnjj 99. sjednici donijela odluku o osnivanju Fonda za zaštitu životne sredine, što je predviđeno Zakonom o životnoj sredini.

Kako navode Vijesti.me, eko-fond će svojim djelovanjem doprinijeti realizaciji strateške vizije Crne Gore kao ekološke države, koja će građanima omogućiti ostvarenje osnovnog prava na čistu i zdravu životnu sredinu.

Izvor: Agencije