Haradinaj protiv ZSO, Specijalnog suda i demarkacije

Mi smo prilagođavanjem došli u situaciju da nas tretiraju kao monetu za potkusurivanje, kaže Haradinaj (Arhiva)

Kosovski premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj, izjavio je da se ta stranka protivi osnivanju Specijalnog suda za zločine bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), formiranju Zajednice srpskih općina, a protiv je i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Haradinaj je u Ðakovici, gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Adrian Gjini, kazao da se sporazumu o demarkaciji protivio i dok je bio u opoziciji, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Haradinaj demantirao navode medija

“Takav stav imam i kao predsjednik Vlade, ne prilagođavam se dnevnim potrebama. Mi smo prilagođavanjem došli u situaciju da nas tretiraju kao monetu za potkusurivanje. Time nikada nećemo postati nezavisna i suverena država koja donosi odluke”, kazao je Haradinaj.

Kosovski premijer je demantirao navode prištinskih medija da je njegov sedmodnevni odmor u jednom skijaškom centru u Švajcarskoj koštao građane 80.000 eura.

“Na odmoru sam bio samo tri dana, što me je koštalo 7.000 eura i sve sam platio svojim parama”, kazao je Haradinaj i dodao da neće da polemizira s medijima.

Izvor: Agencije