Mektić: Nijedan odlazak iz BiH na strana ratišta od 2016.

Mektić kaže da se ne čini ništa da se riješe kriminalne afere u BiH (Fena)

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da u ovoj i prošloj godini, zahvaljujući preduzetim mjerama, nije zabilježen nijedan odlazak državljana BiH na strana ratišta, kao ni ozbiljnija teroristička prijetnja.

Mektić je istakao da korupcija i političke krize usporavaju BiH na putu ka Evropskoj uniji i naveo da je primarni cilj uspostavljanje i jačanje vladavine prava, u čemu očekuje pomoć EU-a i drugih međunarodnih institucija.

Borba protiv terorizma

Mektić je to rekao na sastanku sa parlamentarnom delegacijom Italije, koju je predvodio predsjednik Komisije za vanjske poslove Donjeg doma italijanskog parlamenta Fabricio Cicchitto.

Oni su razgovarali o borbi protiv terorizma, sigurnosnim izazovima, aktuelnoj političkoj saradnji, kao i budućim pravcima saradnje dvije zemlje, prenijela je Fena.

Na sastanku ministrice odbrane BiH Marine Pendeš s parlamentarnim izaslanstvom Italije i predstavnicima Ambasade Italije u toj zemlji izražena je podrška Italije na putu BiH ka NATO-u i Evropskoj uniji.

Pored parlamentarnog izaslanstva sastanku su prisustvovali i ambasador Italije u BiH Nicola Minasi i prvi sekretar Ambasade Alberto Comito, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Izvor: Agencije


Povezane

Više od trideset osoba s područja Velike Kladuše i okolnih sela otišlo je u rat u Siriju, saznaje Al Jazeera iz izvora bliskih policiji. O regrutovanju za strana ratišta razgovaramo sa geopolitičkim analitičarem, Nerzukom Ćurkom.

Published On 10 Jan 2015

Dragan Mektić tvrdi da se Koordinacionim tijelom za borbu protiv terorizma željela poboljšati saradnja pravosudnih i policijskih agencija u toj zemlji.

Published On 01 Jul 2016
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO