Vučić u Indiji poziva investitore u Srbiju

Vučić je posjetu Indiji otvorio susretom sa svojim kolegom Modijem (Tanjug)

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa svojim indijskim kolegom Narendrom Modijem te s njim razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske suradnje i trgovinske razmjene, javio je RTS.

Iz Vučićevog kabineta je potvrđeno kako se razgovaralo o suradnji u području prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namjenske industrije, turizma i informacijskih tehnologija.

“Veliki potencijal za suradnju dviju država leži u izvozu jestivog ulja, soje i uljnog sjemena iz Srbije u Indiju”, rekao je premijer Modi i predložio da Srbija bude partner Indije u programu za razvoj prehrambene industrije i prerade hrane za ovu i narednu godinu.

Prethodno je Vučić izjavio kako će “unapređenje ekonomske saradnje i političkih odnosa te dolazak indijskih investitora u Srbiju biti među najvažnijim temama posete Indiji”.

On će tokom dana sudjelovati na Vibrant Gujarat Global Summitu, čija je središnja tema “Održivi ekonomski i socijalni razvoj”. Na tom će skupu predstaviti potencijale Srbije za ulaganja.

Predstavnici više od 100 država

Vibrant Gujarat Global Summit predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji.

Okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike gospodarskih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg poduzetništva, znanstvenike i eksperte. 

Na skupu se očekuje sudjelovanje predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija te najmanje dva milijuna posjetitelja.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Nizozemska, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

Izvor: Agencije