Bijeliću i saradnicima određen pritvor

Bijelić je osumnjičen za malverzacije prilikom rekonstrukcije Bulevara Kralja Aleksandra (Al Jazeera)

Bivšem gradskom menadžeru Beograda Aleksandru Bijeliću i njegovim nekadašnjim saradnicima, osumnjičenim za zloupotrebu položaja, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Bijelić i bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević sumnjiče se za malverzacije prilikom rekonstrukcije Bulevara Kralja Aleksandra u glavnom gradu Srbije.

Na teret im se stavlja da su budžet Beograda oštetili za najmanje 5,5 miliona eura, dok se osnivačima i direktorima preduzeća Balkan gradnja na teret stavlja pribavljena protivpravna materijalna korist u iznosu najmanje 1,1 milion eura, pisali su beogradski mediji.

Bijelić i njegovi saradnici sutra ili prekosutra će biti saslušani kod nadležnog tužioca u Višem sudu zbog sumnji da su zloupotrijebili službeni položaj, rekao je novinarima advokat Nebojša Perović, koji zastupa direktora preduzeća Balkan gradnja Milana Zekića.

Božiću pozlilo

Perović je ispred zgrade beogradske policije rekao novinarima da, s obzirom na to da je osnivaču preduzeća Balkan gradnja Stanku Božiću pozlilo i da je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, postoji vjerovatnoća da mu rješenje o policijskom zadržavanju možda nije ni uručeno.

Dodao je da Bijelić i njegovi bivši saradnici danas nisu saslušani zbog sumnji u malverzacije u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra, već da im je samo uručeno rješenje o policijskom zadržavanju.

Bijelić je član vrha Demokratske stranke i prije nekoliko dana je izjavio kako je sve radio po zakonu i kako je spreman odazvati se pozivu nadležnih organa.

Sazvao je konferenciju za novinare i na njoj kazao kako “godinu i po traje njegovo provlačenje kroz blato”, ali i “progon” članova DS-a i predsjednika Dragana Ðilasa.

Još je poručio kako je ponosan na rezultate koje je ostvario dok je bio dio Ðilasovog tima, u vrijeme dok je predsjednik stranke bio gradonačelnik Beograda, kao i da je siguran kako je sve rađeno u skladu sa zakonom.

Izvor: Agencije