Savjetnik u MUP-u Srbije nađen mrtav

Đukić je prije samo mjesec dana unaprijeđen za savjetnika načelnika Uprave za osiguranje MUP-a (AP)

Savjetnik načelnika Uprave za osiguranje MUP-a Srbije, policijski potpukovnik Boža Ðukić, danas oko 17 sati pronađen je mrtav u svojem uredu u Sarajevskoj ulici, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave i Ðukićev šef Zoran Tomašević.

Ðukić je oko 16 sati ugasio svjetla u uredu i izgledalo je kao da je krenuo kući. Kasnije je tijelo pronašla čistačica, rekao je Tomašević, koji je prisustvovao očevidu, navodeći da je tijelo poslano na obdukciju, javlja Tanjug.

“Kada stignu rezultati biće definitivno poznato da li je, zaista, reč o samoubistvu. Budući da na licu mesta nije nađeno oproštajno pismo, iako slaba, postoji mogućnost da je pištolj slučajno opalio”, rekao je Tomašević.

Unaprijeđen prije mjesec dana

Prema njegovim riječima, ništa nije ukazivalo da se tako nešto moglo dogoditi.

“Svi smo u šoku. Da smo samo posumnjali neko bi bar pokušao da spreči tragediju”, rekao je Tanjugu načelnik Uprave za osiguranje MUP-a.

“Ðukić nije imao razloga za tako drastičan potez. Bio je sjajan otac dvoje maloletne dece, dobar kolega, izuzetan čovek”, kazao je vidno potreseni Tomašević.

Ðukić je rođen 24. rujna 1967. godine. Po činu je bio potpukovnik, a posljednjih godina i šef Odjela za osiguranje osoba i delegacija. Osiguravao je gotovo 500 osoba.

Prije samo mjesec dana unaprijeđen je za savjetnika načelnika Uprave za osiguranje MUP-a Zorana Tomaševića.

Izvor: Agencije