Ivanović premješten u Sjevernu Mitrovicu

Oliver Ivanović je osumnjičen za učestvovanje u zločinima počinjenim tokom 1999. i 2000. godine, uključujući i teško ubistvo (AFP)

Vođa Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović premješten je iz prištinske pritvorske jedinice u pritvor u Sjevernoj Mitrovici, navedeno je u EULEX-u.

Glasnogovornica EULEX-a Dragana Nikolić-Solomon je Tanjugu potvrdila tu informaciju i kazala da je prilikom premještanja Ivanovića EULEX pružio podršku kosovskoj policiji u svojstvu “treće instance reagiranja”.

Konvoj je u pratnji policije i specijalnih jedinica EULEX-a bez zaustavljanja odmah ušao u pritvorski centar.

Odluka Suda

Ivanović je uhapšen 27. januara zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim tokom 1999. i 2000. godine, uključujući i teško ubistvo.

Lider Građanske inicijative SDP trebao je u utorak biti premješten u pritvor u Sjevernoj Mitrovici na osnovu odluke Vanpretresnog vijeća Osnovnog suda u Sjevernoj Mitrovici, koje je donijelo odluku da on odmah bude premješten.

Ivanović je 4. marta stupio u štrajk glađu zahtijevajući da bude premješten iz pritvora u Prištini u Sjevernu Mitrovicu.

Izvor: Agencije